Reiszoeker

Goed voorbereid op reis

Visum en vaccinaties

Wie uitgerust en ontspannen begint aan een reis naar een verre bestemming zal met veel plezier en zonder al te veel problemen genieten van wat hij of zij onderweg allemaal beleeft. Een goede voorbereiding is dus het halve werk.

Voor veel van onze bestemmingen zijn vaccinaties en/of een visum nodig. Alles hierover lees je op deze pagina.

Visum aanvragen

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor een (geldig!) internationaal reispaspoort, eventuele visa en andere reisdocumenten. Raadpleeg altijd de website van het Visumloket voor de meest actuele informatie over de vereisten met betrekking tot de geldigheid van je internationale reispaspoort, visa en overige benodigde documenten. 

Als je op reis gaat heb je voor sommige landen een visum nodig om tot het land te worden toegelaten. Op de website van het Visumloket kun je checken voor welke bestemmingen je een visum moet aanvragen voor vertrek. Nederlandse reizigers bezoeken: shoestring.visumloket.nl. Belgische reizigers verwijzen we graag naar: shoestring.visumloket.be.

Boek je een reis bij Shoestring, dan kun je er voor kiezen om het visum zelf te regelen bij de ambassade van het land waar je naartoe gaat, óf je kunt deze tijdrovende klus uit laten besteden door het Visumloket. Het Visumloket is gespecialiseerd in de afhandeling van visumaanvragen voor Nederlandse touroperators en reisbureaus. Wanneer je er voor kiest om je visumafhandeling te laten verzorgen door het Visumloket (in samenwerking met CIBTvisas) dan kun je er op rekenen dat jouw aanvraag in professionele handen is.

» Bezoek hier de Nederlandse website en hier de Belgische website van het Visumloket.

Vaccineren bij jou thuis

Je laten vaccineren is niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. De exacte prijzen van de vaccinaties vind je op de website van Thuisvaccinatie.nl.

Laat je niet tegenhouden door de kosten, vaak kun je deze declareren bij je zorgverzekeraar!

» Maak hier een afspraak om je thuis te laten vaccineren.

Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88088. Je kunt ook op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.